Επικοινωνήστε 26610 43285
Κλείστε Ραντεβού
Αρχική Υπηρεσίες Ψυχομετρικά τεστ

Ψυχομετρικά τεστ

Το τεστ προσωπικότητας MMPI-2 αποτελεί το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο, επιστημονικά τεκμηριωμένο, εργαλείο για την αξιολόγηση της ψυχοπαθολογίας στους ενήλικες.

Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2

Το Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2) είναι ένα ψυχολογικό τεστ ενηλίκων, το οποίο αξιολογεί στοιχεία της προσωπικότητας και ψυχοπαθολογία. Περιέχει 122 δείκτες (κλινικές κλίμακες και υποκλίμακες, κλίμακες ανά κατηγορία και συμπληρωματικές κλίμακες), καθώς και 8 κλίμακες εγκυρότητας. Η 1η έκδοση παρουσιάστηκε το 1942 από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μινεσότα, ενώ η αναθεώρησή του πραγματοποιήθηκε το 1989. Έκτοτε έχει εμπλουτιστεί, προσφέροντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • στην κλινική πράξη για διαφοροδιάγνωση ψυχοπαθολογίας
  • στην επιλογή προσωπικού για θέσεις επικινδυνότητας ή ασφάλειας
  • σε δικαστικά πλαίσια

Το MMPI σε όλες του τις εκδόσεις, αποτελεί το περισσότερο επιστημονικά διερευνημένο τεστ προσωπικότητας ενηλίκων. Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 15.000 δημοσιεύσεις που τεκμηριώνουν τη χρησιμότητά του, γι’αυτό και είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο εργαλείο για την αξιολόγηση της προσωπικότητας.

Άλλες Υπηρεσίες