Επικοινωνήστε 26610 43285
Κλείστε Ραντεβού
Αρχική Υπηρεσίες Ψυχομετρικά τεστ

Ψυχομετρικά τεστ

Το τεστ προσωπικότητας MMPI-2 αποτελεί το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο, επιστημονικά τεκμηριωμένο, εργαλείο για την αξιολόγηση της ψυχοπαθολογίας στους ενήλικες.

Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2

Το Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2) είναι ένα ψυχολογικό τεστ ενηλίκων, το οποίο αξιολογεί στοιχεία της προσωπικότητας και ψυχοπαθολογία. Περιέχει 122 δείκτες (κλινικές κλίμακες και υποκλίμακες, κλίμακες ανά κατηγορία και συμπληρωματικές κλίμακες), καθώς και 8 κλίμακες εγκυρότητας. Η 1η έκδοση παρουσιάστηκε το 1942 από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μινεσότα, ενώ η αναθεώρησή του πραγματοποιήθηκε το 1989. Έκτοτε έχει εμπλουτιστεί, προσφέροντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • στην κλινική πράξη για διαφοροδιάγνωση ψυχοπαθολογίας
  • στην επιλογή προσωπικού για θέσεις επικινδυνότητας ή ασφάλειας
  • σε δικαστικά πλαίσια

Το MMPI σε όλες του τις εκδόσεις, αποτελεί το περισσότερο επιστημονικά διερευνημένο τεστ προσωπικότητας ενηλίκων. Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 15.000 δημοσιεύσεις που τεκμηριώνουν τη χρησιμότητά του, γι’αυτό και είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο εργαλείο για την αξιολόγηση της προσωπικότητας.

Άλλες Υπηρεσίες

sxoles-icon

Σχολές γονέων

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων «Σκέφτομαι και Πράττω» εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των γονέων, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στο γονεϊκό τους ρόλο και να προσφέρουν στα παιδιά τις κατάλληλες συνθήκες για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

Δείτε περισσότερα
psyxotherapia-icon

Ψυχοθεραπεία

Η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία είναι μία βραχύχρονη, τεκμηριωμένη μορφή ψυχοθεραπείας, που εστιάζοντας στις δυσκολίες του ατόμου προσφέρει στο θεραπευόμενο δεξιότητες ώστε να γίνει ο ίδιος ο θεραπευτής του εαυτού του.

Δείτε περισσότερα
VR marios pagkratis

Ψυχοθεραπεία VR

Η ψυχοθεραπεία μέσω εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει τη σταδιακή έκθεση του θεραπευόμενου στα φοβικά ερεθίσματα, σε πλήθος καταστάσεων όπως: κλειστούς χώρους, αεροπλάνα, κοινωνικές συναθροίσεις, ύψη, ζώα, νοσοκομεία κ.ά.

Δείτε περισσότερα