Επικοινωνήστε 26610 43285
Κλείστε Ραντεβού
Αρχική Προβλήματα

Προβλήματα

Βρείτε λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν

Πανικός

Διαταραχή πανικού και Αγοραφοβία

Η διαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πανικού, σε συνδυασμό με την επίμονη ανησυχία ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστούν κι άλλες κρίσεις και την αλλαγή της συμπεριφοράς στην καθημερινότητα του ατόμου.

Δείτε περισσότερα
psyxotherapia-icon

Κοινωνικό Άγχος

Πρόκειται για μία κατάσταση έντασης, ανησυχίας και φόβου που νιώθει κανείς σε καταστάσεις στις οποίες εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι.

Δείτε περισσότερα
psyxotherapia-icon

Γενικευμένο Άγχος

Κατάσταση συνεχούς ανησυχίας και άγχους, που έχει ως αποτέλεσμα την ενόχληση ή έκπτωση της λειτουργικότητας του ατόμου σε καθημερινές δραστηριότητές του.

Δείτε περισσότερα
φοβία

Φοβίες

Η έννοια του φόβου αφορά όλους τους ανθρώπους, κάθε εθνότητας και ηλικίας και ήταν πάντα μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ο φόβος είναι μία φυσιολογική αντίδραση που προκαλείται ως αποτέλεσμα έκθεσης σε έναν κίνδυνο ή απειλή.

Δείτε περισσότερα
ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Το άγχος και ο φόβος, είναι συναισθήματα τα οποία στην πορεία της εξέλιξης του ατόμου είχαν έναν κεντρικό ρόλο για την προσαρμογή και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους: προειδοποιούσαν το άτομο για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο.

Δείτε περισσότερα
αγχος για την υγεία

Άγχος για την υγεία

Η υγεία είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές ασφάλειας στη ζωή του ατόμου αφού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του.

Δείτε περισσότερα
αγχος για την εικόνα του σώματος

Άγχος για την εικόνα του σώματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι από μια πτυχή της εμφάνισής τους. Σε αμερικανική έρευνα βρέθηκε ότι 69% των γυναικών κατά την ηλικία 18-30 ετών ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους, ενώ το ποσοστό παραμένει υψηλό μέχρι την ηλικία των 60 ετών (63%).

Δείτε περισσότερα
κατάθλιψη

Κατάθλιψη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (2019) εκτιμάται ότι περισσότερα από 264 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν κατάθλιψη, ενώ μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 17 χώρες το 2012 έδειξε ότι 1 στους 20 ανθρώπους βίωσε κάποιο επεισόδιο κατάθλιψης τη χρονιά που πέρασε.

Δείτε περισσότερα
diaxeirisi-stress-icon

Στρες

Το στρες μπορεί να οριστεί ως η κατάσταση αλλαγής της ισορροπίας του οργανισμού από οποιαδήποτε αιτία.

Δείτε περισσότερα

Διαταραχή μετατραυματικού στρες

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μία χρόνια ψυχική δυσκολία που προκύπτει μετά την άμεση ή έμμεση έκθεση του ατόμου σε ένα τραυματικό γεγονός

Δείτε περισσότερα
symvouleftiki-icon

Προβλήματα στη σχέση

Μαζί με τις δυνάμεις που ενώνουν το ζευγάρι υπάρχουν και άλλες, διασπαστικές, που μπορεί να διαταράξουν τη σχέση.

Δείτε περισσότερα